Skip to content
Home » Blog » Arvontakorun riimuriipus

Arvontakorun riimuriipus

Helmikuu tuo mukanaan koruarvonnan. Olen tehnyt arvontaa varten kaksi riimukaulakorua, joista toisen tekemiseen voit tutustua alla.

Korussa on kuparilevystä tehty riipus, johon on ripustettu helmiä ja punsseloitu riimuteksti.

1. Riipuksen aihion tekeminen kuparilevystä

Ensin piirsin vapaasti riipuksen muodon kuparilevyyn tussilla. Eri muotoisia kuparipohjia on myös saatavana valmiina.

1_pelti_piirtäminen

Leikkasin piirroksen mukaisesti aihion irti kuparilevystä kultasepän saksilla. Kuvion voisi myös sahata irti. Sahaaminen on hitaampaa, mutta aikaa voittaa takaisin viilausvaiheessa. Leikattaessa viilattavaa on enemmän.

2_leikkaaminen

Seuraavaksi viilasin terävät reunat sileiksi. Viilaustuki (klova) on tosi kätevä pienten osien viilaamisessa, jollei halua viilata kynsiä ja sormia samalla. Epäilin pitkään tuollaisen tuen hyödyllisyyttä ennen kuin vihdoin hankin sellaisen. Ajattelin ettei pala pysy kiinni siinä, mutta tuo tosiaan on oikein hyvä apuväline ainakin jos paljon joutuu viilailemaan pieniä osia.

3_viilaus

Hioin vielä aihion pinnan hiekkapaperilla. Ihan välttämätön vaihe se ei tässä tapauksessa ole mutta palasta tuli kyllä kivan sileä.

Merkitsin reikien paikat tussilla ja tein reiät joka kulmaan. Toinen apuväline jonka hankkimista lykkäsin ikuisuuden on tämä rei’itin. Sekin on osoittautunut hyödylliseksi ja aikaa säästäväksi. Porasin ennen kaikki reiät, mutta rei’ittimellä reiän teko on huomattavasti nopeampaa ja oikeaan kohtaan osuminen helpompaa.

5a_tekeminen

Tällä kertaa suurensin reiät vielä poralla. Reikien terävät reunat voi viilata pienellä viilalla.

2. Riimutekstin tekeminen

Nyt aihio on valmis riimujen leimaamista varten. Ensin kirjoitin teksin lyijykynällä aihioon.

6_teksti_kirjoitus

Sen jälkeen löin riimut viiva viivalta aihioon käyttämällä apuna talttaa, ruuvimeisselin terää ja naulaa sekä vasaraa.

6a_teksti_punsselointi

Tein riipuksen reunaan vielä koristeita punsselilla ja vasaroin pinnan. Vasarointi kannattaa kyllä ennemminkin tehdä ennen tekstin lisäämistä.

7_vasarointi

Riipuksen pitimet tein kuparilangasta.

9_pidikkeet

Muotoilin riipuksen vielä vähän kuperaksi, patinoin sen tummaksi ja värjäsin. Muutaman värjäysyrityksen jälkeen lakkasin riipuksen ja lisäsin siihen vähän helmiä.

13_riipus_valmis

14_valmiit_korut

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

4 thoughts on “Arvontakorun riimuriipus”

    1. Joitakin välineitä on tullut turhaan hankittua, niin kynnys hankintoihin on noussut, mutta nuo kaksi: rei’itin ja hiontatuki olisi pitänyt hankkia jo aiemmin 🙂 Kiitos kommentista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *